Staatssecretaris Mona Keijzer opent platform Driven by Data: zo helpen we ondernemers geld verdienen met data

Staatssecretaris Mona Keijzer gaf vandaag het startschot voor het platform Driven by Data. Hiermee helpen we ondernemers met innovatie, door de slimme inzet van data. Een geweldig hands-on programma, waar je als ondernemer echt wat aan hebt. De pilot van dit programma is in ’s Hertogenbosch. Partners zijn het Ministerie van EZ, de BIM, VNO/NCW, de gemeente ‘s Hertogenbosch, het JADS, en de Rabobank. Kim Spinder is de aanjager achter het innovatieproject, BusinessRocketeer verzorgt de digitale marketing.

MKB: zo dicht mogelijk bij de praktijk

We hebben onze digitale marketing voor het Platform Driven by Data zo ingericht dat we dicht bij de praktijk blijven: een website met verhalen van ondernemers die nu al succes hebben met data, die we verspreiden met email automation, nieuwsbrieven en social media. Kijk maar eens op platformdrivenbydata.nl.

Laagdrempelig traject: geld verdienen met data

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich inschrijven voor een verkennende workshop. Zo kun je dus eerst even de ‘kat uit de boom kijken’. Bij voldoende potentie kunnen de ondernemers een laagdrempelig traject starten om daadwerkelijk met professionals aan de slag te gaan met hun data: het MKB DataLab.

MKB DataLab

De eerste ondernemers zijn ondertussen een traject gestart, met een super praktische insteek:

Slimme data toepassingen: nu ook in het MKB

Dankzij het Platform Driven by Data heb je als MKB ondernemer toegang tot slimme data-toepassingen die tot voor kort alleen voor grote bedrijven haalbaar waren. Het MKB kan hier nu van profiteren, zonder grote investeringen te hoeven doen.

De komende weken volgen nog een tiental cases van ondernemers die met hun data aan de slag zijn gegaan. Hou de website in de gaten.

Meer over de kick-off van het Platform Driven by Data lees je hier.

Meld je aan
Ondernemers die ook interesse hebben om aan de slag te gaan met data kunnen meedoen aan de workshop ‘Geld verdienen met Data’ in de Rabo Werkplaats Digitalisering.

Lees ook over het Platform Driven by Data op Het OndernemersbelangEmerce, Ondernemen in Den Bosch en VNO/NCW.